Onaylanmış Kişi Statü Belgesi

Gümrük işlemleri dış ticaret ile uğraşan işletmelerin sıklıkla yerine getirmek zorunda olduğu işlemlerdir. Bu kişiler genellikle bu işlemlerden oldukça sıkılsa da mecburi olarak tamamlamak zorundadır. Bunun yanında onaylanmış kişi statü belgesi alanlar için böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü bu kişiler birçok gümrük işlemlerinden muaf olurlar. Ayrıca bu kişiler oldukça önemli ayrıcalıklara da sahip olurlar. Bu yüzden de bu belgeyi almak çok önemlidir. Danışmanlık ekibi olarak bizler bu konuda sizlere yardımcı olmaktayız.

Onaylanmış Kişi Statü Belgesi Almanın Amacı

Onaylanmış kişi statüsü almak işletmelere önemli faydalar sağlayan bir işlemdir. Öncelikle işletmeler bu statü sayesinde özellikle gümrük işlemlerinde önemli avantajlar elde etmektedir. Bunun yanında ayrıca kişilerin gümrük işlemleri ile alakalı olarak birçok muafiyet fırsatından yararlanılması gibi bir durumda söz konusudur. Bu yüzden de işletmeler için onaylanmış kişi statü belgesi almak oldukça önemlidir. Bu belgeyi almanın en önemli amacı doğal olarak sağlanan bu avantaj ve muafiyetlerden yararlanabilmektir. Birçok işletmede doğal olarak bundan faydalanmak istemektedir. Bu statüden faydalanmanın en önemli yolu doğal olarak iyi bir başvuru süreci geçirerek başarılı olmaktır. İyi bir başvuru süreci geçirmek içinde kişileri yapması gereken bizler gibi tecrübeli danışmanlık firması bulmak olacaktır.

Onaylanmış Kişi Statü Belgesi Nasıl Alınır?

Onaylanmış kişi statü belgesi almak için daha önce de bahsettiğimiz gibi iyi bir başvuru süreci geçirmeniz gerekir. Bu başvuru süreci sırasında gerekli evrakları tamamlamanız ve yetkili mercilere teslim etmeniz gerekir. Başvuru sırasında kişilerden;

  • Başvuru formu
  • Onaylanmış kişi tespiti için hazırlanmış rapor

Yukarıda sayılan belgelerin hazırlanıp kısa sürede gerekli kurumlara teslim edilmesi gerekir. Tüm bu süreçlerin başarılı bir biçimde yürütülmesi için danışmanlık hizmetleri alınması gerekir. Danışmanlık hizmetleri sayesinde kişiler çok daha hızlı bir biçimde gerekli belgeleri toplayıp çok daha hızlı bir şekilde gerekli kurumlara başvuruda bulabilecektir. Tabi bu süreçte bizler gibi profesyonel ekipleri tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır.

Onaylanmış Kişi Statü Belgesi ile Elde Edilen Ayrıcalıklar

OKSB kişilere önemli ayrıcalıklar sağlayan etkili bir statüdür. Dış ticaret ile uğraşan ve sürekli olarak gümrük işlemlerine tabi olan kişiler için bu belgenin alınması oldukça mühimdir. Öncelikli olarak onaylanmış kişi statü belgesi ne tür ayrıcalıklar sağlar bundan bahsetmek istiyoruz. Şöyle ki;

  • Eksik Belge ve Bilgiyle Beyan
  • Beyanname Yerine Ticari ve İdari Belgeyle Beyan
  • Basitleştirilmiş Kontrol Yöntemi
  • ATR Dolaşım Belgesi Düzenleme
  • Tam Beyanlı Yaygın Basitleştirilmiş Usulden Yararlanma
  • Götürü Teminat Sistemi
  • Kısmi Teminat Sistemi
  • Kayıt Yoluyla Rejim Beyanı

 

  • İndirimli Teminat

Yukarıda saydığımız ayrıcalıkların yanı sıra daha birçok önemli avantaj sizleri beklemektedir. Bu belge her bakımdan işletmelerin işini kolaylaştıran son derece önemli bir belgedir. Sizlerde bu belgeye sahip olarak bu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Onaylanmış Kişi Statü Belgesi için Danışmanlık Hizmeti

OKSB için danışmanlık hizmeti almak son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Birçok kişi bu süreci daha rahat atlatmak için bu danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı tercih etmektedir. Tabi alınan hizmetin etkili olması ancak danışmanlık ekibimin sağlamış olduğu hizmetin kalitesine bağlıdır. İyi bir firma tercih ettiğinizde doğal olarak sunulan hizmette kaliteli olacaktır. Bu yüzden de yapılması gereken daha çok kaliteli bir firma bulmak olacaktır. Onaylanmış kişi statü belgesi danışmanı olarak bizleri tercih ettiğinizde asla pişman olmayacağınızı ve son derece memnun kalacağınızı rahatlıkla ifade edebiliriz. Sizlerde vakit kaybetmeden bizler ile iletişime geçerek bizlerin sunmuş olduğu bu etkili danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. https://www.consulturkglobal.com adresinden daha fazlasını öğrenebilirsiniz.