Meme Dikleştirme

Meme dikleştirme işlemleri en çok göğüsleri sarkan kişilerle uygulanan en bilindik yöntemlerden biridir.  Bu işlem sayesinde meme dokusunu yeniden canlanmasını ve yeniden düzenlenmesi sağlanır. Meme dikleştirme işlemi sanıldığı kadar kolay değildir. Uzmanlık ve dikkat gerektiren bir yöntemdir. Kadınlar güzelliğine güzellik katmak için her yolu denerler. Bunlardan biride göğüslerdir. Göğüslerin tamamı yağlardan oluşur.

Bundan dolayı da ani kilo alımında ya da veriminde, hamilelikte, emzirmede ve genetik faktörlerinde göğüslerde sarkma ve şekil bozukluğu görülmesi kaçınılmaz olur. Bu yüzden kadınları birçoğu spor ve egzersiz yerine daha kesin çözüm olman cerrahi müdahaleyi tercih ediliyor. Teknolojinin ilerlemesiyle de tedavi yöntemler de daha hızlı sonuç vermekte.

Meme Ameliyatı Nasıl Oluyor?

Göğüs ameliyatı hastanın sorunları doğrultusunda değişkenlik gösterebilir. Hastan bu ameliyata uygun olup olmadığına bakılması için bazı tahliller yapılır. Bu tahliller normal ise anestezi altında cerrahi müdahale yapılır. Bu işlem 1 ile 3 saat arası sürebilir. Bu işlem sırasında meme ucu büyültme ve eskisinden daha dik göğüslere sahip olabilirsiniz.

Ameliyat olduktan sonra hasat 36 saat gözetim altında tutulur. Herhangi bir komplikasyonda ya da olumsuz bir durum olmadığı takdirde hasta evine salınır.  Göğüs sarkıklık dercesine göre amali yat sırasında uygulanan yöntemler değişiklik gösterir. Orta derecede bir sarkıklık var ise yağ katmanlarından yuvarlak olacak şekilde kesim yapılır. Sonra daireler şeklinde içe toplanır. İleri bir sarkıklık var ise aynı şekilde kesim yapılır toplama işlemi ise üstten alta doğru içe konulur. Bu işlem sayesinde göğüsleriniz olması gerekenden daha fazla dik durur.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme dikleştirme işlemi hastanın talepleri ve sorunlar doğrultusunda değişiklik gösterebilir.  Genellikle meme dikleştirme işlemi yağlanma problemi olan bayanlarda ve sarkık göğüslere sahip olan ok uygulanır. Bu işlem sırasında anestezi uygulandığı için kişi ameliyatta acı ve ağrı hissetmez. Anesteziden sonra ağrı ve acı hissetmesi normaldir. Ayrıca meme uçları olmayan kişilerde meme dikleştirme sırasında meme ucunu çıkarmaktadırlar. Bu ameliyatın tek dezavantajı ise dikiş olmasından dolayı iz kalması kaçınılmazdır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Kimlere Uygulanabilir?

Meme dikleştirme işlemi her bayana uygulanabilir. 18 yaşına girmiş her bireye uygulanır. 18 yaşından küçüklere cerrahi operasyon geçirmesi şart ise ebeveyn iznini alınarak operasyon işlemi yapılır. Herhangi bir kronik rahatsızlığı olmayan kişilere ameliyat uygulanır.  Dikiş izlerinden rahatsız olmayan kişilere de meme dikleştirme işlemi uygulanır. Göğüslerde görüntü bozukluğu, göğüs ucunun az olması ya da hiç olmaması, belli seviyeden sonra aşırı sarkması olan kişilere meme dikleştirme ameliyatları yapılarak eskisinden daha iyi görünmesini sağlar. Hastanın sorununa göre dikiş alanı geniş ya da dar olabilir bu yüzden hasat kendini hazır hissettiği takdirde ameliyat olmalıdır.

Meme Dikleştirme İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme dikleştirme ameliyatından sonra kişi 24 saat ile 36 saat arasında gözlemde tutulur. Hastanın ağrısını azaltmak için belli süre buz kompleksi uygulanır. Ameliyat sırasında göğüslerin içine silikon konulmuş ise destekleyici spor sutyeninden birini kullanması gerekir. B daha dik olmasına sebep olacaktır. Ameliyat sırasında dış etkenlerden etkilenmemesi için diren adı verilen aparatlar 48 saat boyunca durur. 48 saat sonunda direnler çıkarılır. 

2 hafta sonra göğüslere atılan dikişleri dikkatli bir şekilde alınır.  Hayalinizdeki görünüme sahip olmanız için 2 ay gibi bir süre geçmesi gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli, püf noktası ise eve salındığında ağır işlerden kaçınılması gerekir. Doktorunuzun izin verene kadar belli kilonun üstünde olan eşyaları taşımamanız gerekir. Ameliyat olduktan sonra 3 gün sonra duş alabilirsiniz.

Peki, Meme Ameliyatından Sonra Emzirme İşlemi Yapılır Mı?

Meme dikleştirme işlemi ya da meme ameliyatlarında doku kısmında uygulandığı için süt akışını bir etki söz konusu olmaz. Ameliyattan sonra lokal anesteziyi vücudunuzdan attıktan sonra bebeğinizi gönül rahatlığıyla emzirebilirsiniz. Memenin yapı ve şekli değişiyor. Süt bezlerini koruyarak ve dikkatli bir şekilde ameliyat edildiği için sütünüzde kesilme söz konusu olmaz. Acı eşiğinize göre bebeğinizi gönül rahatlığıyla emzirebilirsiniz. Eğer siz de bu meme dikleştirme operasyonlarından birini istiyorsanız kurumumuzdan güvenli bir şekilde hizmet alabilirsiniz. https://www.etileresthetique.com adresinden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.