Fitnessin Sağlığa Etkileri Nelerdir?

Herkesin bildiği gibi spor, vücudumuz için gerekli bir aktivitedir. Sporun yüzlerce çeşidinden sadece birisi olan fitness ise daha çok vücuttaki kas gruplarını geliştirmeye dayalıdır. Peki, fitness ne işe yarar yanıtlarına bakmak gerekir.

Fitness bahsettiğimiz gibi kasların gelişimine dayalı bir spor dalıdır. Bu spor dalı ile genellikle 16-30 yaş aralığı ilgilense de 40 yaş ve üzerindeki insanların da bu spora olan ilgisi azımsanamayacak ölçüdedir. Bunun sebebi belirli bir yaştan sonra insan vücudunun çıkardığı kas ve kemiğe dayalı sağlık sorunlarıdır. Fitness ise bu sorunları herhangi bir ilaç kullanmadan çözüme ulaştırabilecek bir spor dalıdır.

Fitness Sağlığa Nasıl Etki Eder?

Fitness genel olarak kas gelişimine bağlı bir spordur. Bu sayede belirli kas hastalıklarını çözüme ulaştırmak için çoğu fizik tedavi uzmanının de tavsiye ettiği bir spor dalıdır. Fitness sporunu yaparken geliştirdiğiniz kas gruplarının yanı sıra aynı önemde dikkat etmeniz gereken başka bir konu ise beslenmenizdir. Bildiğiniz gibi vücudumuzun belirli bir yağ oranı vardır ve fitness bu yağ oranını azaltmaya çabalar. Bunu yaparken de en büyük desteğini besinlerden alır çünkü vücudumuz yediğimiz besinlere dönüşen bir makinedir.

Yani siz sürekli yağlı ve şekerli besinler tüketirseniz vücudunuzun yağ oranını düşürmesi mümkün olmayacaktır. Ancak bunun yerine sağlıklı, protein, vitamin ve mineral değeri yüksek besinler tüketirseniz yaptığınız sporun faydasını görmeye o zaman başlarsınız. Fitness gerek kaslara sağladığı fayda ile gerekse beslenme ile iç organlarımıza ve vücudumuzun daha birçok yerine sağladığı fayda ile sağlığımızı yakından etkiler.

Fitness Nasıl Yapılır?

 Peki, bu kadar faydalı olan fitness nasıl yapılır? Faydalarını överek bitiremediğimiz fitness Türkiye için biraz geç popüler olmasına karşın günümüzde her spor salonunda bu sporu yapmaya uygun ekipman bulmak mümkün. İsterseniz bu sporu kendinize bireysel bir antrenör tutarak ya da tamamen kendi yaptığınız araştırmalar doğrultusunda yapmanız mümkün.

 Fitness genel olarak ağırlık ve cardio olarak ikiye ayrılabilir. Ancak bu iki birim birbirinden ayrı düşünülemez. Çünkü ağırlık antrenmanından sonra cardio yapmazsanız o antrenman eksik kalacaktır. Aynı şekilde sadece cardio yaparsanız da vücudunuza tek faydası biraz yağ yakmak olup kas kazanımınızı hiçe sayacaktır. Bu ve daha fazla bilgi için https://fitnessturkiye.net/ adresini ziyaret edebilirsiniz.