Büyük Beden Kombini Nasıl Yapılır

Büyük beden olunduğunda kıyafet seçimi ve kombin oluşturmada zaman zaman sorunlar yaşanabilir. Aslında artık gerek model gerek renk kısıtlamalarından uzak çeşitli kilolu hanımlar için koleksiyonlar hazırlanmaktadır. Böylelikle dikkat edilmesi gereken tek şey kişinin kendi bedenini tanıyarak doğru tercihler yapması olacaktır. Seçim yapılırken  fazlalıkların  yoğun olduğu bölgeler ön plana çıkarılmamakla koyu renklere hâkimiyet çerçevesinden kurtulma sağlanacaktır. Kilolu bir bayan kıyafet kombinlerinde asla büyük desenli ya da enine çizgi kullanmamalıdır. Uygun pantolon ve tayt ile tunik kombinleri ile kilolu bir kadın rahatlıkla şıklık yakalayabilir. Kuşkusuz en çok kapatılan bölge basen bölgesidir. Bu durumlar için diz boyu etekler ya da likralı pantolonlar ile kombinler oluşturulabilinir.

Büyük Beden Elbiseler

Elbiseler kilolu bir kadını çok daha aşırı kilolu gösterebileceği gibi aynı zamanda kamufle de ederek şık gösterebilir. Genelde asimetrik kesimler bu konuda kurtarıcıdır. Aynı zamanda şıklık kazandırır. Düz kesimli elbiselerde günlük hayatta rahat kullanım sağlar. Elbiselerin topuklu ayakkabılarla kombin edilmesi hali kilolu bayanların çok daha zarif görünmesini sağlar.

Bayanlarda en çok verilen nokta olan dış görünüm dolayısıyla seçilen giyim kombinle bir kapsam içerisine girer. Günümüzde zayıf ya da kilolu olsun sektör her şekilde cevap verebilecek düzeyde bol seçeneklidir, önemli olan bireyin kendine yakışanı bulması ve uygulamasıdır. Büyük beden olmak vücudu toplayacak kıyafetler seçmek, vücut hatlarını doğru gösterecek parçaları kombinlemekten geçer. Mesela karın bölgesi sorunlu ise düşük bel pantolon giyilemez. Hangi bedende olunursa olunsun bir tarz belirleyip stili özgürce oluşturabilmek o kişinin kombin anlayışı demektir. Kilolu bir kadının giyim parçalarında kumaş seçimi son derece önem taşır. Kıyafetin vücuttaki duruşu kumaşı ile alakalı bir durumdur. 

Büyük Bedende Ceket-Yelek Kombini

Kilolu bayanların kombinlerinde belki de en rahat kullanım ceket ve yeleklerdir. Ceketler gerek özel günlerde gerekse gündelik giyimde kullanılarak hem rahat hissetme sağlanır hem de meydana gelen kombin şıklık adına iyi hissetmekle örtüşür. Bel altı ceketler her zaman için kurtarıcıdır. Bel ve basen kiloları kapatılır.

Kilolu hanımlarda bedenin alt kısmı yani basen en sorun yaşanan bölgedir. Bu nedenle de alt kıyafet kombinlerinde düz renkli kumaşlar çok daha hoş duracaktır. Bol kesimli bir pantolon yerine dar kesimli bir pantolon çok daha zayıf gösterir. Seçilen kumaş dökümlü, su ve nem geçirgen özellikli olması önemlidir. Gündelik hayatta hem şık olup hem rahat olmak istemek her türde bedenin arzusudur bu arzu özellikle kilolu hanımlar için çok daha önem taşır. Casual giyim adı altında rahat kesim kıyafetler ve kombinler fazlalıkları gizleyici türde seçilerek kullanılabilir. Burada önemli olan renk uyumudur.

Büyük Bedende Kaçınılması Gereken Kıyafetler

Kilolu bayanlarda düşük bel pantolon ve etekler asla olmamalıdır. Basen ve bel bölgeleri tamamen kapalı olmalıdır. Yüksek belli pantolonlar tercih sıralamasında olması gerekendir. Alt giyim koyu ve düz renk seçilmişse üst giyim açık renkle kombinlenebilir. Kısa boy etek ve elbiseler asla kullanılmamalıdır. Ara boy modeller uygun düşer. Dökümlü kumaşlar tercih edilmelidir.

Kullanılan kıyafetlerde dökümlü kumaşlar her zaman ön planda olmalıdır. Doğru kumaş, doğru desen ve doğru kesim doğru kombin demektir. Kilolu olmak demek siyahlara bürünmek demek değildir. Model ve renk açısından doğru seçimler hem şıklık hem çok daha ince görünmede etkilidir. Göğüs ölçüleri büyük ise V yaka bluzlar; kalçalar geniş ise bele oturan ve kalçada bollaşan kıyafetler tercih edilmelidir. Her kadın günlük hayatında şık olmak ister. Ancak zayıf bir kadın olamaması yüzünden bu şıklığa ulaşamama duygusu içerisinde olmadan doğru seçimlerle ilerleme kaydedebilir.

Etkili Kombin için Vücudun Tanınması 

Kilolu bir kadın her şeyden önce vücudunu tanımalıdır. Bunun sonrasında kapatması gereken bölgelerini bildiğinden yapacağı detaylı parça seçimleri ile kombinler yaratabilir. Kilo problemi olsa bile kusurlu bölgeler dikkat çekmez. Kilolu bölgeler göze sokarcasına vücudu saran parçalardan oluşan kıyafetler içerisinde olmamalıdır. Pantolon ve tunikler kurtarıcıdır. Göbek bölgesi sorun yaratıyorsa; şık ceketler, bolerolar kombinlerde tamamlayıcıdır.

Kadınlar her zaman zarif ve şık görünmek isterler. Bu durum kilolu kadınlar için de geçerlidir. Kadının kilolu olma hali çok çeşitli sebeplerle yaşanır ve bazen kalıcılığa dönüşür burada önemli olan insanın kendisi ile olan barışık halidir. Kilo vermek belli bir süreç istediğinden giyim seçimlerinde ufak hilelerle çok daha zayıf görülebilir. Moda olduğu için uygun olmayan kıyafetler asla tercih edilmemelidir. Renk olarak siyah her zaman kurtarıcı ve zariflik göstergesidir. Büyük beden seçimlerinizde https://www.patirti.com/buyuk-beden-giyim  adresi sizin için vazgeçilmez olacaktır.