Samos Feribot

Samos adası ya da Türkiye’de bilinen adı ile Sisam adası, Kuşadası’nın hemen karşısında yer alan ve Yunanistan’a ait olan bir adadır. Türkiye’ye çok yakın olması ve hem doğal hem de kültürel yönden zengin bir ada olması nedeniyle her yıl binlerce Türk turist bu adaya ziyaret gerçekleştirmektedir. Türkiye’den Samos adasına ulaşım için genellikle gün içerisinde feribot seferleri düzenlenmektedir. Bu seferler ile Türkiye’den Samos adasına geçmek ve bu adayı ziyaret etmek olanaklıdır. Türkiye’den Samos adasına gitmek için hareket eden feribotların genellikle iki hareket noktası vardır. Bunlardan ilki Kuşadası diğeri ise Seferihisar’dır. Samos feribot seferleri ile yaklaşık olarak 2 saatte adaya ulaşmak mümkündür.

Samos Adasına Gitmek İçin Pasaport Gerekli Mi?

Samos adası, Yunanistan’a ait olan bir adadır. Bu yüzden de Türkiye’den bu adaya gitmek isteyen Türkyie Cumhuriyeti vatandaşları, giriş yapmadan önce vize işlemlerini yaptırmalıdır. Bir Avrupa ülkesi olan Yunanistan’a girebilmek için gerekli olan vize türü ise Schengen vizesidir. Bu vizeyi almak, bazen oldukça zor olabilmektedir. Ancak Yunanistan ve Türkiye arasında gelişen turizm ilişkilerine paralel olarak Samos adasına girişlerde, kapıda vize uygulaması da geçerliliğe girmiştir. Böylece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Samos adasına gitmek için sınır kapısında vize alabilirler. Ancak bu durum Samos feribot seferleri ile adaya ulaşmak isteyen kişiler için geçerli olan bir durumdur. Ve Yunanistan’a girmek için bu vizenin kullanılması mümkün değildir.

Samos Feribot Ücretleri

Samos feribot seferleri ile Samos adasına gitmek isteyen kişilerin çok merak ettikleri konulardan biride feribot için ne kadar ücret ödemeleri gerektiğidir. Deniz yolu kullanıldığı için feribotlar bir miktar pahalıdır. Ancak yine de her bütçeye uygun sefer bulma imkânı vardır. Feribot ücretlerini etkileyen bazı durumlar söz konusudur. Özellikle turist akınının yoğun olduğu yaz aylarında feribot ücretleri yükselmektedir. Buna rağmen kış aylarında fiyatlar daha makul bir seviyededir. Feribot bileti almadan önce iyice fiyatlar araştırılmalı ve en uygun fiyatlı olan bilet tercih edilmelidir.

Samos Adası İç Ulaşım

Feribot seferleri ile adaya ulaşan kişileri bir başka ulaşım sorunu beklemektedir. O da ada içinde ulaşımı nasıl sağlayacaklarıdır. Yunanistan’ın en büyük adalarından biri olan Samos’ta rahat rahat gezebilmek için en iyi yöntem araç kiralamadır. Oldukça uygun fiyatlar ile kiralanabilen araçlarla adanın dört bir tarafından bulunan tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret etmek olanaklıdır. Bunun dışında ada içerisinde sürekli olarak otobüs seferleri de düzenlenmektedir. Bu otobüsler ile adanın önemli olan pek çok noktasına ulaşma ihtimali vardır. Ancak otobüsler ile adayı gezmek, bireylere beğendikleri yerlerde yeterince zaman geçirmeleri açısından engel olabilir. Daha rahat bir seyahat deneyimi açısından araç kiralama en geçerli yoldur.

Feribot Bileti Nereden Alınır?

Feribot seferleri ile Samos adasına geçmek isteyen kişiler, seyahatlerinden önce feribot bileti satın almalıdır. Feribot seferleri tek bir merkezden değil, birden fazla firma tarafından organize edilmektedir. Bu durum da bireylere daha geniş seçim yapabilme olanağı sunmaktadır. Tüm bu firmaların fiyatlarını incelemek ve neticede en uygun olanını seçmek yolcuların elindedir. Bu noktada da interneti fırsatları ön plana çıkmaktadır. https://www.feribotbiletim.com/seferihisar-sigacik-samos-karlovassi-feribot-bileti/ adresi üzerinden feribot seferleri düzenleyen firmaların seferlerine ulaşmak ve rezervasyon yaptırmak mümkündür. Tüm firmaları bir arada vererek kullanıcıların zaman kazanmalarını ve daha kolay bir şekilde karşılaştırma yapmalarını mümkün hale getiren bu internet sitesi üzerinden Samos adasının yanı sıra çok sayıda noktaya feribot bileti bulma olanağı da vardır.